سرقت اسکمیری و راه‌های جلوگیری از آن

یکی از شیوه‌های کلاهبرداری، دزدی اسکمیر یا Scammer theft است. روشی که طی آن سارق، اطلاعات کارت بانکی شما را کپی کرده و با گرفتن رمز 4 رقمی کارت‌تان، به پول شما دسترسی پیدا می‌کند.

دزدی اسکمیر یا Scammer theft یکی از شیوه‌های کلاهبرداری است که با کمک دستگاه‌های کارتخوان تقلبی یا پوزهایی که قطعه‌ای خاص دارند، انجام می‌شود. از آنجا که سرقت اسکمیری به‌ دلایل بسیار ساده‌ای رخ می‌دهد، مهم است که با اطلاع از شیوه‌های دزدی اسکمیری از بروز آن جلوگیری کنید و اطلاعات مهم بانکی خود را در اختیار کلاه‌بردارها قرار ندهید. در ادامه از سرقت اسکمیری و روش‌هایی برای گریز از آن گفته‌ایم.

←  سرقت اسکمیری چیست؟ 

شاید برای‌تان پیش آمده که از دست‌فروش‌ها یا فروشندگان دوره‌گرد، اقدام به خرید کالا، خوراکی یا میوه کرده‌اید. اگرچه بسیاری از این افراد، قشر زحمتکش و پاک‌دست هستند، اما در مواردی، فروشنده بی‌نام و نشان، با یک کارتخوان که مجهز به قطعه‌ی مخصوص شده، کارت می‌کشد. همان لحظه قطعه‌ی اسکمیری از کارت شما کپی می‌گیرد و یک کارت با مشخصات مشابه را می‌سازد. این قطعه معمولا در شیار مخصوص کارت کشیدن قرار می‌گیرد و گاهی شکل ظاهری آن مشخص است. 

حالا فروشنده از شما رمز را می‌پرسد و معمولا اجازه نمی‌دهد خودتان رمز را در کارتخوان وارد کنید. با گفتن رمز، فروشنده به تمام اطلاعات‌تان دست پیدا کرده و کمی بعد می‌تواند حساب‌تان را خالی کند!

←  قطعه اسکمیری از کجا می‌آید؟ 

شاید این تفکر پیش بیاید که قطعات اسکمیری ازجمله کالاهای غیرمجاز هستند و دسترسی به آنها دشوار است. اما این قطعات درواقع با هدف دیگری تولید شده‌ و به‌دست کلاهبردارها افتاده‌اند. مثلا در هتل‌ها برای تولید و به‌روز رسانی کارت‌های ورود به اتاق‌ها، نیاز به دستگاه‌ها و قطعات اسکمیری است. در پارکینگ‌ها، ورزشگاه‌ها و فضاهایی که قرار است با کارت‌های دیجیتال کار شود نیز، تجهیزات اسکمیری می‌تواند کارگشا باشد.

از آنجا که به‌دست آوردن قطعه اسکمیری دشوار نیست، باید مراقب کلاهبردارها باشید و در ارائه اطلاعات خود ریسک نکنید.

←  چگونه از سرقت اسکمیری در امان باشیم؟ 

مهم‌ترین و در دسترس‌ترین روش برای سرقت اسکمیری کارت کشیدن روی کارتخوان‌های مشکوک و ارائه رمز عبور به فروشنده است. پس مهم است که در زمان خرید، وضعیت فروشنده را بررسی و بعد برای کارت کشیدن اقدام کنید. اگر شک دارید، کارت نکشید و به‌جای آن از پول نقد یا اپلیکیشن‌های کارت به کارت استفاده کنید. برای مثال اپ تاپ یک انتخاب عالی برای در امان بودن از سرقت اسکمیری است. با کمک این اپ می‌توانید در هر ساعت از شبانه روز و در هر منطقه کارت به کارت کرده و بدون نگرانی از کپی شدن کارت خود، پول مورد نظر را جابه‌جا کنید.

اما اگر اپلیکیشن ندارید و گزینه‌ی دیگری هم جز کارت کشیدن وجود ندارد، هرگز رمز خود را در اختیار فروشنده نگذارید و بخواهید که خودتان رمز را وارد دستگاه کنید.

در برخی موارد ذکر شده، که حتی اگر خودتان رمز را وارد کردید اما به صاحب کارتخوان اعتماد ندارید، بهتر است در کمترین زمان ممکن، رمز کارت خود را عوض کنید. چراکه در مواردی کلاهبردارها از دوربین یا کیبوردهای دست‌کاری شده که می‌تواند اطلاعات شما را مشاهده و ذخیره کند، استفاده می‌کنند. 

←  پس از سرقت اسکمیری چه کنیم؟ 

اگر قربانی سرقت اسکمیری شدید در اسرع وقت با پشتیبانی کارت خود تماس گرفته و کارت را غیرفعال کنید. پس از این اقدام، موضوع را به پلیس فتا اطلاع داده و هرآنچه که از فروشنده دارید (مثلا رسید تراکنش) را به مراجع قضایی بسپارید.

 

←  جزای سرقت اسکمیری 

سرقت اسکمیری از جرائم رایانه‌ای محسوب شده و از سال 1388، جزای آن در قانون دیده شده است. به‌موجب قانون، سارقان اسکمیری ممکن است از 91 روز تا 1 سال به حبس محکوم شوند. علاوه‌ بر این، قانون‌گذار برای این نوع از کلاهبرداری جریمه نقدی هم درنظر گرفته است. در نتیجه اگر قربانی این نوع سرقت شدید، حتما آن‌را پیگیری کنید.

 

 سخن آخر 

در این مطلب از وبلاگ تاپ از سرقت اسکمیری و راه‌هایی گفتیم که با توجه به آنها می‌توانید از گزند کلاه‌بردارها دور بمانید. به‌یاد داشته باشید که با خرید از فروشگاه‌های معتبر، توجه به نوع کارتخوان و عدم ارائه رمز کارت به فروشنده، می‌توانید از مشکلات گوناگون مرتبط با این سرقت دور بمانید. در پایان، اگر برای خرید انواع کارتخوان معتبر، نیاز به توضیحات کافی، اطلاعات دقیق و استعلام قیمت داشتید، با شماره 2318-021 تماس گرفته و با همکاران ما گفتگو کنید.

کلمات کلیدی