مسئولیت اجتماعی تاپ در جمع‌آوری و بازیافت کاغذهای باطله

چرا کاغذ زباله نیست؟

←  کاغذ زباله نیست 

شاید این جمله را بارها شنیده باشید اما چقدر به آن باور دارید یا برای جداکردن کاغذ از دیگر زباله‌ها تلاش کرده‌اید؟ آمارها نشان می‌دهد که تنها 20 درصد از پسماندها در ایران بازیافت می‌شوند که بخشی از آن کاغذها هستند. اعداد نشان می‌دهند که هنوز تا بازیافت کامل زباله‌ها راهی طولانی در پیش داریم. پس در شرکت تجارت الکترونیک پارسیان چاره‌ای اندیشیدیم تا به کمک آن بتوانیم نقشی در جمع‌آوری کاغذها و تحویل آن به کارخانه‌های بازیافت داشته باشیم.

←  چرا بازیافت کاغذ مهم است؟ 

برای تولید هر 8300 کاغذ باید یک درخت بزرگ قطع شود. موجود زنده‌ای که رشد آن سال‌ها طول کشیده و زمان و انرژی بسیاری صرف رشدش شده است، از بین رفته و تبدیل به کاغذ می‌شود. درنتیجه یکی از ارزش‌های بازیافت کاغذ، حفظ محیط‌زیست و جلوگیری از قطع درختان بیشتر است. علاوه‌برای، برای تولید یک تن کاغذ هزار لیتر آب و ۴ هزار کیلووات برق لازم است. میزان انرژی قابل توجهی که می‌تواند در بخش‌ها و صنایع دیگر بسیار اثربخش باشد و مشکلات زیادی را حل کند.

از سوی دیگر میزان زباله‌هایی که توسط مردم تولید و به محیط‌زیست تحمیل می‌شود در حجم غیرقابل تصوری رو به افزایش است. فقط در شهر تهران روزانه 11 میلیون تن زباله تولید می‌شود. تقریبا 760 گرم به‌ازای هر شهروند! زباله‌هایی که اگر تفکیک و بازیافت شود، از یک بحران، تبدیل به فرصتی برای نجات سرزمین‌ها خواهند شد و حتی می‌توانند به اقتصاد، اشتغال و کارآفرینی نیز کمک کنند.

در این راستا شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با قرار داد مخزن‌های مخصوص جمع‌آوری کاغذ، گامی در این مسیر برداشته است. تاپ بر این تلاش است که تا حد ممکن مصرف کاغذ را کاهش دهد و از سوی دیگر، کاغذهای مصرف شده را نیز باز به چرخه زندگی بازگرداند.

←  چه کاغذهایی را می‌توان بازیافت کرد؟ 

در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت کاغذهایی که به روغن و چربی آغشته نشده‌اند، لایه‌های پلاستیکی ندارند و برای موارد بهداشتی استفاده نشده‌اند برای بازیافت مناسب‌ترند. از مهم‌ترین کاغذهای قابل بازیافت لیوان‌های کاغذی، جعبه‌های پست و خریدهای آنلاین، پاکت نامه، انواع کاغذ و برگه، دفترچه‌های باطله، کیسه‌های خرید کاغذی، بروشورهای استفاده شده، کاتالوگ‌های بدون استفاده و... هستند.

برخی از مجلات که برگه‌های گلاسه دارند، شانه تخم‌مرغ، کاغذها با پوشش پلاستیکی، رسیدهای تراکنش و کاغذهایی مثل برگه‌های زیر پیتزا که روغنی شده‌اند خیلی برای بازیافت مناسب نیستند.

←  با کاغذهای بازیافتی چه می‌کنند؟ 

معمولا کاغذها را تا 7 بار می‌توان بازیافت کرد. بعد از این 7 بار، الیاف کاغذ کوتاه شده و در نتیجه استفاده از آن دشوار شده و به‌صرفه نیست. اما بی‌شک اطراف ما کاغذهای بسیاری وجود دارد که هنوز قابل بازیافت هستند. بیشتر کاغذهایی بازیافتی به چرخه بازمی‌گردند و از آنها برای تولید کالاهایی که به کاغذ خیلی مرغوب نیاز ندارند استفاده می‌شود. این کار هزینه تولید و مصرف انرژی را بسیار کاهش می‌دهد تا کاغذ جدیدی استفاده نشود.

در سال‌های اخیر افرادی خوش‌فکر توانسته‌اند با کاغذهای بازیافتی کارهای خیلی جالبی کنند. مثلا مدادهایی در بازار وجود دارد که برای ساختن بدنه آنها به‌جای چوب از کاغذ باطله استفاده می‌شود. یا برخی کارخانه‌ها با خمیر کاغذ باطله محصولات کاربردی و تزیینی را می‌سازند که ارزشمند هستند.

←  نکات مهم قبل از بازیافت 

اگرچه جدا کردن کاغذ از دیگر زباله‌ها و ارسال آنها به کارخانه‌های بازیافت بسیار مهم است، اما قبل از بازیافت باید این موارد را نیز درنظر داشته باشید.

1- از اسناد الکترونیکی به‌جای اسناد کاغذی استفاده کنید.

2- از پرینت کردن اسناد و محتواها بپرهیزید یا از کاغذ یک‌طرف سفید استفاده کنید. ضمنا می‌توانید برگه‌ها را پشت‌رو پرینت کنید تا کاغذ کمتری مصرف شود.

3- در تراکنش‌ها از رسید دوم الکترونیکی (مانند آنچه که اپلیکشین تاپ در اختیارتان می‌گذارد) استفاده کنید و رسید دوم را چاپ نفرمایید.

4- از جعبه‌ها، ساک‌های خرید کاغذی و پاکت‌ها چند بار استفاده کنید.

5- از QR Code، به‌جای ارائه بروشور استفاده کنید.

6- از خرید محصولات و کالاهایی که بسته‌بندی اضافی کاغذی و پلاستیکی دارند بپرهیزید.

←  تاپ همراه محیط زیست 

حفظ طبیعت و مراقبت از آن وظیفه همه ماست. ما از محیط اطراف‌مان و آنچه که بر آن می‌گذرد جدا نیستیم و بر هم تاثیر داریم. پس مهم است که نسبت به آن هشیار باشیم و نگذاریم که رفتار اشتباهی، مخاطره‌ای برای حال و آینده سرزمین‌مان باشد. در تاپ با ارائه راه‌حل‎‌های گوناگون در تلاش هستیم تا به این هدف دست پیدا کنیم. یکی از این راه‌ها، قرار دادن سطل‌های جمع آوری کاغذ است. با این مخازن مشخص کاری کردیم تا بتوانیم کاغذها را به چرخه برگردانیم. این کار برای ما بسیار مهم است و همگی تلاش می‌کنیم آن‌را با دقت پیگیری کنیم.

کلمات کلیدی